Onze eigen cloud-goeroe

NU OOK VOOR AMAZON

frank-zomerdijk.jpg

Onze kennis van cloud-oplossingen is de afgelopen tijd verder versterkt. Want we hebben nu ook voor Amazon Web Services (AWS) onze eigen cloud-goeroe in huis. Frank Zomerdijk heeft zich driedubbel gecertificeerd op AWS-gebied. En daar kunt u de vruchten van plukken

Frank behaalde in maart en april drie associate-certificeringen voor AWS: AWS Certified Developer, AWS Certified Solutions Architect en AWS Certified SysOps Administrator. “Het was niet nodig om alle drie te behalen om voor een professional-certificaat te gaan, maar toch heb ik die route gekozen”, vertelt Frank. “De associate-certificaten hebben elk een stuk verdieping op hun eigen gebied en ik vind het verstandig om een brede basiskennis te hebben.”

Free-tier- programma

Om examen te kunnen doen, moest Frank 40 uur aan online-video’s bestuderen en de AWS-documentatie doorspitten – van de FAQ’s tot de whitepapers. “Met alleen de video’s had ik het examen zeker niet gehaald. Ook heb ik gebruikgemaakt van het ‘free-tier’-programma van AWS. Daarmee kun je één jaar lang vele AWS-oplossingen uitproberen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Deze ‘hands-on’-kennis van de public cloud van Amazon was niet alleen nuttig voor de theorie, maar komt nu ook van pas in de praktijk.”

Advies over public cloud

Frank zet die kennis namelijk ook graag in voor de klanten van Indivirtual. “Bij Indivirtual hebben we nu ervaring met Amazon Web Services, maar ook met andere cloud-diensten zoals Azure van Microsoft en het Google Cloud Platform. Op basis daarvan kunnen we adviseren over de manier waarop onze klanten de public cloud in hun organisaties kunnen inzetten. En als het duidelijk is dat er voordelen zijn, helpen we graag bij het realiseren van de migratie.”

Serverless architecture

Zelf vindt Frank de ‘serverless architecture’ achter de cloud-gedachte razend interessant. “Ik verwacht dat steeds meer applicaties hiervan gebruik gaan maken. Een serverless architecture gaat natuurlijk niet zonder servers en andere hardware; het is meer het idee dat je een service afneemt waarvan het niet uitmaakt hoe of waar die draait. Als hij maar beschikbaar is! En alleen betalen als je gebruikmaakt van zo'n service en je verder niet druk maken over onderhoud en beheer ervan. Heerlijk toch?”

Meer weten over Amazon Web Services of andere public cloud-diensten? Frank en zijn collega’s vertellen er graag meer over.

gert-van-vliet.jpg

Ik help u graag verder

Gert van Vliet Manager Sales & Marketing 020 7505 703