Nieuwe website voor NBA

Krachtige Search met EPifind

screenshot-nba.jpg

Vorig jaar ging de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants (NBA) in zee met Indivirtual als primaire partner voor haar online-activiteiten en kanaal- en webdevelopment. We konden de NBA meteen al helpen met verbeteringen op de websites accountant.nl en accountworden.nl, maar nba.nl is het eerste project waarvoor Indivirtual van begin tot eind verantwoordelijk is. Een van de sterke punten van de nieuwe site is de krachtige zoekmogelijkheid dankzij Epifind.

De NBA koos voor Episerver als CMS waarmee de website wordt beheerd. We gingen van start met een ontwerptraject waarin we intensief samenwerkten met de klant. Ook de achterban van de beroepsvereniging werd erbij betrokken. Aan de hand van persona’s onderzochten we wat de toptaken zijn van de bezoekers. Op basis daarvan konden we het nieuwe ontwerp maken.

Tijdens de bouw werkten we prettig samen op basis van Scrum als projectmethodiek. Zo kon de NBA al vroeg in het traject beginnen met het plaatsen van productie-content. Tegelijk ontwikkelde Indivirtual nieuwe functionaliteiten zoals het nieuwe HRA-web, diverse formulieren, de zoekfunctie en de kantorenzoeker.

Het HRA-web draait om het Handboek Regelgeving Accountancy en is de belangrijkste tool op de website voor accountants. Dit gedeelte van de site bleek na analyse goed voor ruim 30% van alle pageviews. Toch waren er ook klachten over het oude HRA-web: het was niet te gebruiken op mobiel en slecht te doorzoeken. Indivirtual maakte het nieuwe HRA-web geschikt voor mobiel gebruik en maakte met behulp van Epifind mogelijk dat het volledig doorzoekbaar is geworden.

gert-van-vliet.jpg

Ik help u graag verder

Gert van Vliet Manager Sales & Marketing 020 7505 703