Sentia versterkt consulting-activiteiten door integratie Indivirtual

Sentia, een toonaangevende provider van managed cloud en applicationservices, gaat haar consulting-activiteiten uitbreiden en versterken door de integratie van Indivirtual. Indivirtual ontwikkelt en moderniseert complexe online applicaties. Dankzij de integratie kunnen de klanten van Sentia profiteren van de gebundelde expertise met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer van cloudinfrastructuur en applicaties. Indivirtual was al onderdeel van Sentia Group, maar werkte als separaat merk naast Sentia. Beide bedrijven werken regelmatig samen aan projecten en kunnen hun klanten dankzij de integratie een aanzienlijk bredere dienstverlening bieden.

“Sentia is gespecialiseerd in het optimaal beheren en naar de cloud brengen van bedrijfskritische applicaties. We helpen onze klanten innovatiever te worden door de voordelen van cloud first daadwerkelijk te benutten”, zegt Ian Zein, CEO van Sentia Group. “Indivirtual houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van online applicaties. We merken dat organisaties steeds vaker in een vroeg stadium behoefte hebben aan advies over hun cloudstrategie. Cloudapplicaties worden namelijk steeds complexer, vormen steeds meer een onlosmakelijk geheel en steeds meer bedrijfsonderdelen zijn bij het ontwikkeltraject betrokken. Dankzij de integratie met Indivirtual kunnen we de value proposition voor onze klanten verrijken.”

Sentia wil de consulting-activiteiten de komende jaren verder uitbouwen om de klant mee te nemen in het hele proces van digitale transformatie. “Indivirtual zit als applicatie-ontwikkelaar dicht tegen de bedrijfsprocessen en de cloudstrategie van de klant. Het bedrijf heeft de ervaring en de kennis om klanten vroeger in het proces te helpen”, licht Hans Reinhart, directeur van Sentia Consulting in Nederland toe. “Bij de start van IT-projecten worden door organisaties vaak business consultants ingeschakeld die de bedrijfsprocessen en verdere cloudstrategie vormgeven. Helaas worden de technische specialisten meestal pas later bij het proces betrokken. Wij zien onszelf steeds meer als een verlengstuk of zelfs als een partner van business consultants omdat wij de expertise hebben om de cloudstrategie concreet in te vullen en te realiseren. Wij kunnen de klant bijvoorbeeld ondersteunen bij de noodzakelijke assessments of analyses en het uitwerken van de business case, waarna Sentia het technische beheer van de applicaties en de cloudinfrastructuur op zich kan nemen.”

Dankzij de integratie van Indivirtual krijgt Sentia in Nederland significant meer capaciteit. De uitbreiding van de consultingtak volgt op de recente overname van Ymor. Het totaal aantal medewerkers van Sentia Groep is de afgelopen jaren gegroeid naar meer dan 570, waarvan ongeveer 300 in Nederland. Sentia verwacht dat de omzet in 2019 ongeveer 134 miljoen euro zal bedragen, inclusief de meest recente overname.

Noot voor de redactie: meer informatie over Sentia kunt u vinden op: www.sentia.nl. U kunt ook contact opnemen met Femke Bosch-Ververs, telefoon: 088-4242200 of per e-mail: femke.bosch@sentia.com.

Sentia is de partij op het gebied van bedrijfskritische Managed Hybride Cloud Services in Noordwest-Europa. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en beheert cloudoplossingen en -diensten voor bedrijfskritische toepassingen om haar klanten in staat te stellen een ‘leidende positie in hun markten’ te veroveren. Vanuit de vestigingen in Nederland, België en Denemarken levert Sentia outsourcingsdiensten aan bedrijven en instellingen die bijzonder hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en beveiliging van systemen en data. Met de eigen Landingzone-oplossing levert Sentia diensten als Managed Application Continuity (MAC) en Managed Platform (MP) in zowel de eigen Sentia-cloud als in AWS en Azure. Met de consultingtak ondersteunt Sentia haar klanten bij de implementatie van een cloud first-strategie. Als Microsoft Azure Expert MSP en Advanced Consulting Partner van Amazon Web Services is Sentia ‘leading the way’. Meer informatie op www.sentia.com/nl.

contact-image

Meer
Informatie?

Ik help u graag verder!

Remco Wikkeling

Senior Business Developer