Contentful nieuwe toevoeging aan het Indivirtual palet

Indivirtual is officieel partner geworden van Contentful. Door het premium partnership van dit cloud-native CMS kan Indivirtual een zeer flexibele en schaalbare contentoplossing bieden. Eén die bovendien zeer interessant is voor grote én kleine bedrijven vanwege de tariefstructuur.

Contentful is een jong maar snelgroeiend bedrijf met het hoofdkantoor in Berlijn en een vestiging in San Francisco. Het bedrijf begon met zijn CMS uit frustratie over bestaande content management systemen. Die zijn volgens Contentful lastig te implementeren, leggen beperkingen op aan ontwikkelaars én zijn duur in het onderhoud.

Contentful biedt zijn CMS daarom als SaaS-oplossing (software-as-a-service) vanuit de cloud aan. Daardoor beschikt u als gebruiker altijd over de laatste versie en zijn lastige upgrade-trajecten verleden tijd. Bovendien is de time-to-market extreem kort.

"We zijn zeer verheugd over het partnerschap met Indivirtual en verwachten hiermee onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in de succesvolle ontwikkeling van hun digitale platforms."

— Taylor Gilbert, Director of Global Partnerships,

Aan de redactie-zijde is het platform zeer gebruiksvriendelijk: redacteuren kunnen makkelijk content creëren, beheren en publiceren. De workflows zijn bovendien aan te passen aan ieder contentteam.

Ook voor ontwikkelaars is Contentful een vriendelijke omgeving. Het API-first-platform (ook wel headless platform genoemd) maakt gebruik van microservices in plaats van een Service Oriented Architecture en biedt daardoor erg veel flexibiliteit in de ontwikkeling voor websites, apps en verschillende devices.

Ontwikkelaars kunnen het platform gebruiken in een programmeertaal naar keuze, Contentful legt hierin geen beperkingen op. Het deelt functionaliteiten op in onafhankelijke functionele componenten, waardoor het mogelijk is om snel tot iteraties te komen. Het platform is tot slot uitstekend in te passen in een bestaand software landschap waarvoor nog geen goede content management oplossing bestaat.

“Indivirtuals ervaring met en kennis van Contentful helpt de creatie en implementatie van websites, apps en andere experiences te versnellen. De korte time to market - vooral ten opzichte van die in traditionele systemen - biedt klanten grote concurrentievoordelen.” Aldus Taylor Gilbert, Director of Global Partnerships bij Contentful.

Wij denken met Contentful een flexibele, moderne en zeer krachtige toevoeging aan ons aanbod te doen. Een toevoeging die bovendien uitstekend past bij onze ‘agile’ werkwijze en een waarvan we de kracht en mogelijkheden natuurlijk graag komen toelichten.

Over Contentful

Contentful biedt een Content Infrastructuur voor digitale teams om websites, apps en andere experiences te ontwikkelen. In tegenstelling tot een CMS, integreert Contentful naadloos met de moderne software stack. Het brengt een centrale hub voor gestructureerde content, krachtige management- en delivery-APIs en een flexibel aanpasbare web app waarmee ontwikkelaars en content editors producten sneller kunnen plaatsen.

Bedrijven als Spotify, Urban Outfitters, Red Bull, Jack in the Box, The British Museum, Xoom, Lenovo en vele anderen rekenen op Contentful in het beantwoorden van complexe vraagstukken betreffende Content Management in de moderne multi channel wereld.

Voor meer informatie: contentful.com

contact-image

Meer
Informatie?

Ik help u graag verder!

Hendrik Beenker

Solutions Architect