Episerver Ascend in Nederland

Op 5 juni vond in de historische kruitfabriek van Muiden de Episerver Ascend Benelux plaats. Deze Nederlandse gebruikersconferentie van CMS-leverancier Episerver was een dag vol interessante ontmoetingen en lezingen. Indivirtual was er als Premium Episerver partner uiteraard bij.

Al sinds jaar en dag organiseert Episerver gebruikersconferenties onder de naam Ascend. Die hebben als doel klanten en partners samen te brengen om hen een dag lang te informeren en inspireren – en inspirerend was het zeker. Met een veelzijdigheid aan sprekers en twee afzonderlijke tracks kon zowel de developer als de marketeer diepgang vinden in het programma.

Host Sofie van den Enk bracht met gevoel voor humor en een kritische blik de rode draad aan door een dag vol sprekers. Episervers eigen James Norwood sprak, als Executive Vice President Strategy, over de roadmap van Episerver. Hans Böhm, de man achter de online-speciaalbierwinkel Beerwulf, presenteerde een bijzondere customer case waarin hij vertelde hoe Episerver hem heeft geholpen om Beerwulf te laten uitgroeien tot wat het nu is.

Belangrijke topics als E-commerce en Personalisation werden breed uitgemeten en uiteraard werd de GDPR vanuit verschillende kanten belicht. Data Protection Officer Peter Yeung presenteerde bijvoorbeeld een praktische checklist voor de omgang met de nieuwe privacywetgeving.

Tot slot zette Ben van den Burg, voormalig schaatskampioen en tegenwoordig bekend van BNR Nieuwsradio, in razendsnel tempo alle onderwerpen van de dag nog even op een rij. Hij liet met gevoel voor humor en soms ongrijpbare referenties zijn toeschouwers achter in een prettig ongemak. Deze energieke afsluiting diende als geslaagde inleiding voor een borrel met live muziek.

Zoals van Episerver te verwachten viel, was Ascend Benelux niet alleen inhoudelijk maar ook organisatorisch – van locatie tot catering – uitstekend verzorgd.

contact-image

Meer
Informatie?

Ik help u graag verder!

Sebastiaan Terlouw

Managing Director